Φωτηλάτες στο Athens Science Festival 2017/ Light Hunters at Athens Science Festival 2017


Με όπλο τη γνώση και την ανοιχτή πρόσβαση σε καινοτόμα εργαλεία μπορούμε πια να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες, να δημιουργήσουμε ευφάνταστες κατασκευές και να πάρουμε την επιστήμη στα χέρια μας, «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας»! Με αυτό το σύνθημα, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επέστρεψε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 29 Μαρτίου εώς τις 2 Απριλίου 2017, για μια βουτιά στην τεχνολογία του μέλλοντος: drones, ίντερνετ των πραγμάτων, εικονική πραγματικότητα και αυτοκίνητα ρομπότ, μεταξύ πολλών άλλων.
Κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.
Μέρος των εργαστηρίων για τα παιδιά αποτέλεσαν και οι Φωτηλάτες όπου τα παιδιά γνώρισαν το φως μέσα από πειράματα οπτικής, τη φύση του φωτός, τον τρόπο διάδοσής του και «παράξενα» φαινόμενα που δημιουργεί γύρω μας, και ζωγράφισαν με αυτό κάνοντας light painting. 
Υπεύθυνες εργαστηρίου:Δώρα Κουρκούλη, Έλενα Παλούμπα
Φωτογραφίες & Video :Γιάννης Σούχης






Comments