Φωτηλάτες Νέος κύκλος εργαστηρίων/ Light Hunters New Workshop series

Οι φωτηλάτες συνεχίζουν και φέτος τις φωτοεξερευνήσεις τους!Στον νέο κύκλο εργαστηρίων μέσα από παιχνίδια και κατασκευές , τα παιδιά μαθαίνουν  τις ιδιότητες του φωτός και πώς αυτό αλληλεπιδρά με τα υλικά. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά ανακαλύπτουν το φως δημιουργώντας τις δικές τους αλλά και ομαδικές κατασκευές. Στο τέλος της σειράς των εργαστηρίων κάθε παιδί από την ομάδα παιδί θα αναλάβει να παρουσιάσει μια από τις  κατασκευές. 
(Βίντεο από την περσινή μας συμμετοχή στο Athens Science Festival:                : https://www.youtube.com/watch?v=GwXZTs03YFM )

Διάρκεια: 2 ώρες
Ηλικίες παιδιών: 8-13
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 20

Υπεύθυνες εργαστηρίου:
Δώρα Κουρκούλη,Φυσικός, ΜΑ Σχεδιασμός φωτισμού
Έλενα Παλούμπα,ΜSc Χημικός,Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Λακωνίας

ΕΞΕΥΡΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ
Με έναν παιχνιδιάρικο και εφευρετικό τρόπο εξερευνούν το φως, τις σκιές, την ανάκλαση, τη διάθλαση, την πόλωση, τη συμμετρία και την κίνηση.
 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
Τα παιδιά καλλιεργούν τη δημιουργικότητα τους φτιάχνοντας τα ίδια τις κατασκευές με τις οποίες και πειραματίζονται.

ΟΜΑΔΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε ομάδες. Συνεργάζονται, συζητούν και τελικά αποκτούν βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες που και κοινωνικές δεξιότητες που άπτονται της ηλικίας τους.

ΝΕΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
Τα παιδιά ανακαλύπτουν πως κοινά αντικείμενα συμπεριφέρονται με εκπληκτικούς τρόπους, και οδηγούν σε απροσδόκητα πειράματα και νέες ανακαλύψεις


 “Παίζω με το φως”
Εξερευνούμε το φως, τη σκιά και την κίνηση χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών και πηγών φωτός, δημιουργώντας έναν περίεργο, φανταστικό κόσμο. Με εξερευνήσεις σκιών, μονής και πολλαπλής πηγής φωτός, τρισδιάστατα αντικείμενα και ημιδιαφάνεια, οι συμμετέχοντες θα εκφράσουν τις ιδέες τους σε διαφορετικά σενάρια.

‘Πόλωση του φωτός’
Τι είναι το πολωμένο φως και πως μπορούμε να το δημιουργήσουμε; Κατασκευάζουμε πολωσιοσκόπιο και δημιουργούμε διαφορετικούς γεωμετρικούς σχηματισμούς.

‘Πολλαπλές ανακλάσεις’
Τι γίνεται όταν το φως ανακλάται πολλές φορές;
Κατασκευάζουμε καλειδοσκόπια και μαγικά φωτεινά κουτιά.

‘Χρώματα και αντίληψη’
Tι γίνεται όταν φωτίζουμε με διαφορετικά χρώματα; Φτιάχνουμε κατασκευές που μας δείχνουν πως αντιλαμβανόμαστε το φως.

Comments